nieuws

Nominaties Job Dura Prijs 2008 bekend

Geen categorie

Stichting Job Dura Fonds heeft vijf Rotterdamse projecten genomineerd voor de Job Dura Prijs 2008. Deze prijs die wisselende actuele thema’s heeft op het gebied van de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond staat dit jaar in het teken van ‘Een nieuw leven, hergebruik van gebouwen’.

De genomineerden zijn:

– Las Palmas (opdrachtgever OVG Projectontwikkeling naar ontwerp van Benthem Crouwel)
– Van Nelle Ontwerpfabriek (opdrachtgever Projectontwikkelingsbureau voor de Bouwnijverheid, Kondor Wessels Projecten, Property Conversion Group, Sara Lee naar ontwerp van Wessel de Jonge Architecten) 
– Poortgebouw Thomsen’s Havenbedrijf (opdrachtgever Santas Holding naar ontwerp van MADE Architecten)  
– Sint Jobsveem (opdrachtgever BAM Vastgoed/BAM Volker Bouwmaatschappij naar ontwerp van MEi Architecten en Stedenbouwers)
– Schiecentrale (opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam naar ontwerp van MEI Architecten en Stedenbouwers)

Voor de Job Dura Prijs 2008 zijn ruim twintig Rotterdamse projecten beoordeeld op de wijze waarop nieuwe invulling is gegeven aan het oorspronkelijke gebouw, zonder afbreuk te doen aan cultuurhistorie en met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en de functie. 

De Job Dura Prijs wordt dinsdag 25 november uitgereikt.

www.jobdurafonds.nl

Reageer op dit artikel