nieuws

Nieuwe campus op Zuidas stap dichterbij

Geen categorie

De gemeente Amsterdam, het projectbureau Zuidas Amsterdam en de Vrije Universiteit (VU) hebben op hoofdlijnen een overeenkomst bereikt over een nieuw te bouwen campus op de Zuidas. De eerste gebouwen van de nieuwe campus moeten in 2012 in gebruik worden genomen, melden de betrokken partijen vandaag.

In de zomer van vorig jaar tekenden de partijen al een intentieverklaring voor de ontwikkeling van de nieuwe campus. Nu ook de hoofdlijnen zijn vastgesteld, kunnen de bouwplannen verder worden uitgewerkt.

Naast faciliteiten voor onderwijs komen op de nieuwe campus woningen, kantoren en sportvoorzieningen. De overeenkomst wordt uitgewerkt in een stedebouwkundig plan en een samenwerkingsovereenkomst die later dit jaar door de betrokken partijen ondertekend moet worden.

De gemeente wil de Zuidas met de campusplannen tot een gebied ontwikkelen dat ook in de avonduren aantrekkelijk is. Een kwart van de nieuwbouw komt ten noorden van de De Boelelaan. De voetbalvelden en schooltuinen die daar nu liggen, worden verplaatst. Op de plek waar nu het bètagebouw van de VU staat, ten zuiden van de De Boelelaan, wordt een sportcentrum ontwikkeld.

Reageer op dit artikel