nieuws

Nieuw cultureel kwartier in Assen

Geen categorie

De Zwarte Hond gaat samen met Greiner van Goor Huijten en de BAM het nieuwe culturele kwartier in Assen bouwen. De gemeente Assen en Actium, de opdrachtgevers van de inschrijving, willen dit besluit nemen nu twee van de drie aannemer-architectcombinaties niet aan de gestelde eisen voldoen en daarmee ongeldig zijn.

Nieuw cultureel kwartier in Assen

Het plan van De Zwarte Hond voor het nieuwe Cultureel Kwartier, De Rode Beuk, bestaat uit   een monumentaal, ambachtelijk gebouw gemaakt van baksteen en glas waardoor het past in de traditie van paleizen die de stad Assen rijk is. De Rode Beuk zal een groot aantal culturele voorzieningen herbergen zoals een bioscoop, het theater, de openbare bibliotheek, biblionet en het CBK. Daarnaast worden woningen, horeca en een parkeergarage gerealiseerd.

Assen-3.jpg

Met dit ontwerp wordt een nieuw plein toegevoegd aan de bestaande structuur van karakteristieke pleinen, straten en parken in Assen: de Pelinckhof. Het plein voor de Rode Beuk loopt bijna vloeiend over in het Cultuurportaal, de centrale plek in het gebouw waar alle functies zichtbaar worden. Een opvallende luifel gaat de hoofdentree markeren.

Het gebouw moet klaar zijn voor de bezoekers van het theaterseizoen 2011/2012. 

www.cultureelkwartier.nl
www.dezwartehond.nl  

Reageer op dit artikel