nieuws

Kabouter Buttplug vindt zijn plek

Geen categorie

Santa Claus, het omstreden kunstwerk van Paul McCarthy, wordt vandaag 28 november verhuisd. Het beeld, in de volksmond beter bekend als kabouter Buttplug, reist die dag van zijn tijdelijke plek op de binnenplaats van museum Boijmans van Beuningen naar het Eendrachtsplein. In de schijnwerpers van de bouwlampen van Gemeentewerken wordt Santa met hijskranen op zijn definitieve plaats gezet.

De Internationale Beelden Collectie en Vereniging de Binnenweg maken er een feestelijk evenement van. De dag begint om 14.30 uur met de vertoning van de film Painter over McCarthy in filmhuis Lantaren/Venster en om 15.45 uur een lezing door Ton Bevers, hoogleraar Cultuursociologie aan de Erasmus Universiteit, in debatcentrum Arminius. Om 16.30 neemt Sjarel Ex, directeur van Boijmans, afscheid van Santa tijdens een officiële overdracht aan Gerard Roijackers, voorzitter Vereniging de Binnenweg. 

Om 17.30 uur wordt de verhuizing van Santa gevierd met champagne, oliebollen, soep, chocolademelk en pepernoten. 

www.sculptureinternationalrotterdam.nl 

Reageer op dit artikel