nieuws

Interieur – Niets is wat het lijkt

Geen categorie

Het lijkt wel of de Belgen patent hebben op het gebruik van gecoat polyurethaanschuim: evenals Quinze and Milan en Feek maakt het jonge Antwerpse bedrijf Six Inch meubilair dat van hard kunststof lijkt, maar bij gebruik zijn zachte eigenschappen prijsgeeft.

Interieur – Niets is wat het lijkt

Het basismateriaal, koudschuim met een hoge veerkracht en een sterke vlek- en vochtwerende coating, wordt door Six Inch ingezet voor klassiek meubilair in Lodewijk de Veertiende-stijl en modernistische strakke blokken.

Op de Interieur Biënnale in Kortrijk toonden ze ook nieuwe ontwerpen van andere materialen. Zo bestaat de Rocking Chair, een ontwerp van Rainer Mutsch, uit rotatiegegoten kunststof. Het idee achter de stoel is vanzelfsprekend: een stoel die uit een rotsblok lijkt gehouwen, strak en hedendaags oogt en zeer comfortabel is. Van dezelfde ontwerper is de wankel ogende kast Crash, waarvan de alle kanten op staande planken elkaar in evenwicht houden. 

www.sixinch.be

Reageer op dit artikel