nieuws

Eindhoven krijgt duurzaamheidscentrum

Geen categorie

Onder de naam International Center for Sustainable Excellence (ICSE) opent in Eindhoven in april 2009 een centrum waarin duurzaamheid gestalte krijgt.

Bedrijven, (kennis)instellingen en organisaties gaan op 3.500 vierkante meter samenwerken aan nieuwe projecten en het verbeteren van eigen producten en (bedrijfs)processen. Bedoeling is om een voorlichtingscentrum te creëren voor burgers en bedrijven, een plek waar kruisbestuiving leidt tot nieuwe ontwikkelingen en een kennisbron voor iedereen die te maken heeft met duurzaamheid.

Het centrum wordt gehuisvest in de Philips Lichttoren en biedt plaats aan honderd bedrijven en veertig instellingen en organisaties. Er komen werkplekken, een open ruimte voor showcases, een congresruimte, projectruimten en een bibliotheek/open data centrum.

De initiatiefnemers zijn Evoke (EPEA Satellite Partner), Stichting Onderneem Duurzaam, Stichting Duurzaam Eindhoven en Cagerito. De gemeente Eindhoven ondersteunt het initiatief. De initiatiefnemers vinden dat duurzaamheid een te abstract begrip is geworden en willen de bezoekers duurzaamheid laten zien, voelen en ruiken.

Reageer op dit artikel