nieuws

DP6 tweede in Sundsvall, Zweden

Geen categorie

De winnaar van de open internationale ontwerpwedstrijd voor een nieuw theater in Sundsvall in Zweden is het project Kräfta door Harri Mäkiaho geworden. DP6 eindigde met het ontwerp ‘Lift and Connect’ op de tweede plaats. Er waren 180 inzendingen uit dertig landen.

Het ontwerp van DP6 is vormgegeven als een opgetild landschap dat een nieuwe ontmoetingsplaats vormt op het kruispunt van verschillende routes door de stad. Aan de westzijde opent het gebouw zich naar het nieuwe Fisktorget plein en de groene as langs de rivier. Aan de oostzijde zorgen een snede in het hellend vlak en een opgetild volume voor een herkenningspunt aan zee en langs de nieuwe E4 boulevard. 

Op www.arkitekt.se/s45773 zijn de winnaar en de overige inzendingen te bekijken.

Reageer op dit artikel