nieuws

Deelnemers gezocht

Geen categorie

Van 17 november- tot en met 21 november vindt in het gebouw van Rijkswaterstaat , Westraven in Utrecht de BIM Case Week plaats.

In die week zijn de bouw- en ICT wereld bij elkaar om samen met de opdrachtgevers Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat een bouwproject te realiseren met behulp van een BIM, een Bouwwerk Informatie Model. 

De (fictieve) ontwerpopgave van dit jaar is een combinatie van een verbouwingsingreep in een bestaand gebouw van de Rijksgebouwendienst, de Bijlmer gevangenis, met een verkeersontsluiting (Rijkswaterstaat). Hierbij wordt de Bijlmer gevangenis aan de A20 geplaatst. Het gebouw krijgt een nieuwe woon- werkfunctie. Getracht wordt uit de A20 zoveel mogelijk energie op te wekken ten behoeve van het gebouw. Rode draad van de week zal zijn: ‘wonen en werken aan de energieweg.’ Rijkswaterstaat heeft in deze opdracht het innovatietraject: “Wegen naar de Toekomst” geïntegreerd. De organisatie is op zoek naar mensen die deze opdracht binnen vijf dagen willen uitwerken.  

Voor nadere informatie  www.BIMCaseweek.nl

Reageer op dit artikel