nieuws

Bomen op veertig meter hoogte

Geen categorie

Vandaag wordt een platform met naaldbomen op een bijna veertig meter hoge uitkijktoren gehesen. Het platform heeft een omtrek van bijna zeventien meter en weegt rond de vijfhonderd ton.

Bomen op veertig meter hoogte

De toren staat op het landgoed Schovenhorst in Putten en is ontworpen door Bjarne Mastenbroek van architectenbureau SeARCH.  BSI Bomenservice is verantwoordelijk voor de plaatsing van dertien boombakken op het platform. Het bedrijf heeft dit eerder gedaan voor het Nederlandse Paviljoen op de World Expo 2000 in Hannover. 

De architect heeft het bestijgen van de toren benaderd als een wandeling in plaats van een klimpartij. Zo bieden ‘uitsteeksels’ rond de kern uitzichten over het landgoed en is er op dertig meter hoogte een klimnet geplaatst. Via een gat in de constructie kan je daar naar de volgende etage klimmen. Boven komt de bezoeker wederom in het bos te staan. Dit keer staat het vol verschillende soorten naaldbomen die geselecteerd zijn op hun windbestendigheid. 

www.bsi-bomenservice.nl
www.search.nl

Reageer op dit artikel