nieuws

BNO organiseert Open Minds India

Geen categorie

Deze week organiseert de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) een bezoek van vijftien Indiase ontwerpbureaus en opiniemakers aan Nederland, in het kader van een programma gericht op ‘business partnerships’ tussen Nederlandse en Indiase ontwerpbureaus.

BNO organiseert Open Minds India

De groep neemt tijdens het Amsterdam India Festival deel aan de Netherlands Indian Business Meet (NIBM) en maken kennis met Nederlandse ontwerpers, ontwerpbureaus en de Nederlandse ‘designecologie’ in het algemeen. 

Samenwerkingsverbanden
Het programma Open Minds India sluit aan op een reeks marktverkenningen van de BNO in 2007 en 2008 in India, waarbij de conclusie was dat samenwerkingsverbanden tussen beide landen zullen resulteren in kansen voor beide partijen, zoals betere mogelijkheden tot marktentree en outsourcing. Open Minds India wil naast marktverbreding ook een impuls geven aan een mogelijke samenwerking tussen ontweronderwijsinstellingen in India en Nederland. 

Het programma wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Ambassade in Delhi en de Premsela Stichting. Het beeldmerk van Open minds India is voortgekomen uit een speciaal voorbeeldproject tussen de Nederlandse ontwerper Jacques Koeweiden (Koeweiden Postma) en de Indiase ontwerper Rajesh Dahiya (Co-design).

www.bno.nl 

Reageer op dit artikel