nieuws

116 meter hoog Tetris-gebouw

Geen categorie

Onlangs is door de deelgemeente Rødovre, een onafhankelijke gemeente binnen Kopenhagen, bekend gemaakt dat het ontwerp ‘Sky Village’ de ontwerpprijsvraag voor de Rødovre Skyscraper heeft gewonnen. Het is ontworpen door MVRDV samen met de lokale architect ADEPT.

Het programma van de 116 meter hoge toren bestaat uit appartementen, een hotel, retail, kantoren, een openbaar park en een plaza.

webco.jpg    webconcept.jpg

De toren komt te staan aan de Roskildevej wat één van de belangrijkste verkeersaders in het oosten van de stad is. Het ontwerp is tot stand gekomen door de historische en hedendaagse hoogbouw te combineren. Daarnaast worden twee voor de gemeente zeer kenmerkende typologieën, de eengezinswoningen en de wolkenkrabber, samengevoegd. Dit heeft geleidt tot een typologie die veel aan het computerspel Tetris doet denken. Het ontwerp is gebaseerd op een grid, waarin de ‘blokjes’ flexibel zijn gepositioneerd. Hierdoor kan het gebouw zich aanpassen aan de veranderende markt. 

Beelden: MVRDV

Reageer op dit artikel