nieuws

Vlaanderen wint in Design Management

Geen categorie

Maar liefst zes Vlaamse bedrijven mochten vandaag een Design Management Europe Award in ontvangst nemen. Vandaag vond de prijsuitreiking plaats in het Britse Cardiff, in het kader van het Cardiff Design Festival.

De vakbeurs INTERIEUR won in de categorie ‘non-profit’, het nonconformistische meubelmerk Vlaemsch kreeg een eervolle vermelding in de categorie ‘microbedrijf’ en het speelse designlabel Extremis een eervolle vermelding in de categorie ‘duurzaamheid’. Fietsonderdelenbedrijf Curana won in de categorie ‘kleine bedrijven’, de opleiding PIH aan de Hogeschool West-Vlaanderen in de categorie ‘non-profit’ en tuinmachinefabrikant ELIET werd bekroond in de categorie ‘first time design project’. 

De Design Management Europe Award (DME Award) is geen prijs voor producten, maar beloont de wil en inzet van bedrijfsleiders om design als strategisch instrument te hanteren. Het management van een bedrijf of organisatie wordt op deze manier gestimuleerd design en innovatie op verschillende niveaus succesvol te implementeren in de bedrijfsvoering. 

De DME Award is een initiatief van het Design Management Europe Network, een Europees onderzoeksproject dat een leidraad wil opstellen voor het gebruik van design in Europese KMO’s. Design Vlaanderen en Designregio Kortrijk zijn de Belgische promotoren in het DME Network en jaarlijks begeleiden ze de kandidaten in hun deelname aan de DME Award. 

Een internationale jury van experten in design management boog zich afgelopen juni over 203 kandidaten uit 22 Europese landen. De prijzen worden uitgereikt in 7 categorieën en per categorie worden drie winnaars aangeduid, aangevuld door een wisselend aantal eervolle vermeldingen. De jury heeft ook aandacht voor de harde, kwantificeerbare bedrijfsresultaten. Omzet- en groeicijfer bepaalden tevens de uitslag.   

Na de ceremonie opent in Wales een kleine tentoonstelling van de presentaties van de bedrijven. Daarnaast wordt ook een boek met de winnaars gepubliceerd.

www.designmanagementeurope.com

Reageer op dit artikel