nieuws

Van uitstel komt afstel

Geen categorie

De Amsterdamse wethouder van Ruimtelijke Ordening, Maarten van Poelgeest en Elco Brinkman, president-commissaris van de NV Zuidas, sluiten uit, dat dit jaar een investeringsakkoord rondkomt over de Zuidas.

In november zou een uitgesteld plan van het Rijk en Amsterdam openbaar worden gemaakt, dat de bezwaren moest wegnemen van de aarzelende investeerders. De kredietcrisis veroorzaakt een nieuw uitstel. Volgens Wethouder Van Poelgeest zullen de banken in deze omstandigheden niet honderden miljoenen willen investeren in de overkapping van de A10 en het spoor, waar bovenop woningen en kantoren moeten komen. Door deze ontwikkeling dreigt het zogenoemde Dokomodel en daarmee het gehele Zuidasproject op de lange baan te worden geschoven.

Reageer op dit artikel