nieuws

Universiteit van Exeter krijgt nieuw forum

Geen categorie

Wilkinson Eyre Architects is geselecteerd door de Universiteit van Exeter voor het ontwerp van een nieuw forum, een 48 miljoen pond tellend middelpunt van de Streatham Campus.

Universiteit van Exeter krijgt nieuw forum

Het ontwerp van het nieuwe forum is gebaseerd op de natuurlijke heuvelachtige kenmerken van de centrale campus. Een groene corridor gaat de aansluiting verzorgen tussen het Forum en het omliggende landschap.

Onder een golvend dak van hout komen ruimtes voor studenten. De vloeibare vorm contrasteert met de orthogonale bakstenen van de bestaande gebouwen op de hellende locatie en biedt uitzicht over de stad naar Dartmoor.

wilkinson-2.jpg

Het Forum-project geeft ruimte aan een uitbreiding van de bibliotheek, nieuwe ruimtes voor onderwijs, studentenvoorzieningen, horeca en detailhandel, een plaza en de nieuwe universiteitsreceptie. Het forum is onderdeel van een 450 miljoen kostende kapitaalinvestering dat in het leven is geroepen om Exeter in de top 10 van Britse Universiteiten in 2012 te behouden. 

De oplevering wordt verwacht in 2012.

Reageer op dit artikel