nieuws

Techniek – Holcim loopt voorop in duurzaamheid

Geen categorie

Voor de vierde keer op rij is Holcim benoemd tot ‘Leader of the Industry’ in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

De Holcim Groep wordt hiermee wederom erkend als het bedrijf met de beste resultaten als het gaat om duurzaamheid in de bouwmaterialenindustrie. Holcim is pas sinds zes jaar opgenomen in zowel de Dow Jones Sustainability World Index als in de Dow Jones STOXX Sustainability Index.

Holcim Ltd. is wereldwijd één van de belangrijkste producenten van cement, grondstoffen, mortel en betonproducten. Ook binnen Holcim Nederland is duurzame ontwikkeling al enige jaren een speerpunt. Voor de productie van diverse betonproducten maakt Holcim zoveel mogelijk gebruik van gecertificeerde secundaire grondstoffen als eco-granulaat en recyclinggranulaat, ter vervanging van grind en zand. Daarnaast is Holcim betrokken bij het Rotterdamse initiatief Cirkel Stad, waarbij diverse bedrijven samenwerken om minder bouwmaterialen te verspillen en het tekort aan goed personeel in de bouw op te lossen.

www.holcim.com/sustainable
www.sustainability-indexes.com

Reageer op dit artikel