nieuws

Rome krijgt glooiend park

Geen categorie

Land, StudioUAP en Tspoon mogen in Rome een nieuw park en een sportcentrum bouwen. Dit is de uitslag van een internationale ontwerpwedstrijd die in december vorig jaar werd uitgeschreven door de gemeente Rome.

Rome-1.jpg

Het park van 14.000 vierkante meter en het nieuwe sportcentrum van 3128 vierkante meter komen in Paglian Casale-Parco Radiceli, een buitenwijk van Rome langs de Via Ardeatina.

Het project moet het landschap behouden en tegenwicht geven aan de nieuwe gebouwen die in de wijk komen. Parallelle liggers, afgewisseld met groene hellingen met panoramische terrassen verbinden de toekomstige huizen met het landelijke deel van het park.

rome-2.jpg    

Langs de ‘randen’ van het park komen het nieuwe sportcentrum, de parkfaciliteiten, entrees en parkeerplaatsen. Het toekomstige sportcentrum, bestaande uit twee zwembaden, een fitnessdeel en een clubhuis wordt verbonden met de locatie die bestaat uit horizontale en hellende vlakken. 
Het panoramische dakterras creëert nieuwe publieke ruimte in de wijk zonder verlies van grondoppervlak. Daarbij vormt het ook de verbinding tussen woningen en het park.

www.studiouap.it

rome-3.jpg

Reageer op dit artikel