nieuws

Project – Verleden en toekomst

Geen categorie

Deze week heeft de universiteit van Leipzig (D), ontworpen door Erick van Egeraat associated architects, zijn hoogste punt bereikt.

“Mijn ontwerp refereert niet alleen aan het verleden, maar effent ook de weg voor de toekomst”, aldus Van Egeraat. Het project staat op de plek van de voormalige Pauliner Kerk, de enige kerk die onbeschadigd de oorlog heeft overleefd. Helaas is het gebouw in 1968 vernield tijdens het DDR-regime. Dit vierde deel van de herontwikkeling van de universiteitscampus bestaat uit drie hoofdelementen: de aula, het hoofdgebouw, en auditorium. 

De Aula, een re-interpretatie van de voormalige universiteitskerk, is een multifunctionele ruimte. Deze zal worden gebruikt voor religieuze en academische ceremonies, concerten en wetenschappelijke conferenties. In het hoofdgebouw huizen de representatieve ruimtes van de universiteit zoals de kunstcollectie, de belangrijkste faciliteiten en de administratie. In het auditorium is plaats voor 790 studenten. 

www.eea-architects.com

Reageer op dit artikel