nieuws

Project – Nieuw wijkgebouw in Zoetermeer

Geen categorie

Mas Architectuur uit Rotterdam ontwikkelt in Zoetermeer in de wijk Palenstein aan het Rakkersveld een brede school.

Openingsfoto Zoetermeer.jpg

Het ontwerp van de school bestaat uit twee delen. Een voorzieningendeel en woningbouw. Het wijkgebonden voorzieningendeel bestaat uit twee basisscholen, een mediatheek, een welzijnscentrum, een kinderdagverblijf, sportzaal, een jongerencentrum met een sportbuitenruimte, een jeugdgezondheidscentrum, een commerciële ruimte en een grand-café. Dit voorzieningendeel wordt twee lagen hoog met hierop een bouwvolume met starterwoningen. Op de eerste verdieping komen drie schoolwoningen.

Brede school Zoetermeer-1.jpg    Brede school Zoetermeer-2.jpg

Het woningbouwdeel bestaat uit 14 eengezinswoningen aan een hof en een bouwblok met drie kamer appartementen. Alle bouwdelen worden met elkaar verbonden door een dakconstructie zodat een ringstructuur ontstaat. 

Met de bouw van het complex is de aftrap genomen voor een grote herstructureringsopgave voor deze oudste wijk van Zoetermeer. Het gebouw gaat de overgang vormen van galerijflats en torenflats aan de ene zijde en aan de andere zijde lange rijen woningen van twee verdiepingen met een kap. 

www.masarchitectuur.nl

Brede school Zoetermeer-3.jpg    Brede school Zoetermeer-4.jpg

 

Reageer op dit artikel