nieuws

Orgatec toont open bureaulandschap

Geen categorie

Het open bureaulandschap is de belangrijkste trend die kon worden gesignaleerd op de Orgatec, de grote internationale vakbeurs voor kantoorinrichting die van 21 tot en met 25 oktober in Keulen plaats vond.

Orgatec toont open bureaulandschap

De voordelen hiervan zijn uiteenlopend: het vergemakkelijkt de communicatie op de werkvloer, door het efficiëntere gebruik kan er geld worden bespaard op vloeroppervlak en bij veranderingen in de organisatie is het eenvoudig aan te passen. Om dit te onderstrepen, hadden sommige fabrikanten zelfs complete kantoorinrichtingen op de beursvloer opgesteld.

Ook steeds belangrijker is de vormgeving van de werkomgeving bij het aantrekken van nieuw personeel. Voor veel bedrijven is dit een belangrijk criterium bij de aankoop van meubilair, getuige de vele kantoorstoelen die op de beurs zijn getoond. Alle belangrijke merken presenteerden nieuwe modellen, waarbij vooral de voorzieningen opvielen waarmee een stoel zich optimaal aan de rug kan aanpassen. De tijd dat een bureaustoel eruit ziet als een machine is goeddeels voorbij. In de meeste nieuwe modellen is de techniek onzichtbaar weggewerkt in het frame.

Ook is er op de Orgatec veel gesproken over de kredietcrisis en de gevolgen hiervan. De afgelopen jaren zat de toeleverende industrie sterk in de lift, vooral omdat banken en energiebedrijven investeerden in nieuw meubilair. Voor de komende jaren wordt een flinke afvlakking van de groei verwacht. De meeste bedrijven hebben zich echter op de te verwachten terugslag ingesteld. Daarvoor ligt de crisis van 2001 nog te vers in het geheugen, toen veel bedrijven tot de helft van hun omzet in rook zagen opgaan.

http://orgatec.en.koelnmesse.info/ 

Reageer op dit artikel