nieuws

Oplevering – Woningen Ooievaarplein

Geen categorie

Het door Kingma Roorda architecten ontworpen woningbouwproject ‘Ooieverplein’ in Hilversum is onlangs opgeleverd.

Oplevering – Woningen Ooievaarplein

Het project neemt een bijzondere plek in in ‘Dudok Revisted’: aangezien er voor de woonblokken van W.M. Dudok die op deze plek gestaan hebben geen vervangende restauratie was gepland, konden er drie nieuwe gebouwen worden neergezet. Deze bestaan uit een twee- en een vierhoog deel. 

Het project bestaat uit eengezinswoningen en portiekwoningen, die niet direct van elkaar te onderscheiden zijn. Tussen de woningen bevindt zich een stedelijk plein, waar veel zonlicht op valt door de plaatsing van de gebouwen. 

Ooievaarplein-Hilversum-2.jpg

De relatie met de vooroorlogse gebouwen die wel zijn blijven staan, is gelegd door kleurgebruik en details. Zo zijn de gevels bekleed met baksteen en uitgevoerd in haut-reliëf. Sommige details trekken de aandacht, zoals diepe neggen en enkele naar voren geplaatste ramen, terwijl benadrukking van overige details is vermeden. Vensterbanken en dakranden zijn bijvoorbeeld minimaal gedetailleerd. 

Reageer op dit artikel