nieuws

Oplevering – Werken in high tech luxejet

Geen categorie

Aercap House is het hoofdkantoor van een internationale leasemaatschappij voor verkeersvliegtuigen. Vanuit het kantoor op Schiphol, waar 120 mensen werken, worden wereldwijd meer dan 300 vliegtuigen geleast aan meer dan 90 luchtvaartmaatschappijen.

Het interieur is gemaakt door Rietmeijer Concept & Design (RCD), een ontwerpbureau uit Almere. Het contrast tussen ‘airline’ en ‘airplane’ is uitgangspunt voor het ontwerp: de hightech aspecten van de luchtvaart en de luxe uitstraling van het interieur van privé-jets. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van led-verlichting, fotographics, lichtgewicht glazen glassystemen en wit Corian. 

    

De indeling is flexibel. Via acht vaste panelen per etage, een doorlopend schuifdeurenprofiel in het plafond en verplaatsbare tussenwanden binnen hetzelfde stramien, zijn eenvoudig kamers te maken of te verwijderen. Hierdoor zijn verbouwingen niet nodig en wordt het totaalbeeld niet aangetast. Elke kamer is bereikbaar via een twee meter brede glazen schuifdeur. Alle meubels en kasten zijn niet hoger dan 1.22 meter, waardoor de medewerkers van gevel tot gevel door het kantoor kunnen kijken. Cowerk leverde alle werkplekken voor dit interieur. 

Aercap-liggend-4.jpg

 

Reageer op dit artikel