nieuws

Oplevering – Violetblauw brugklasgebouw

Geen categorie

Onlangs is het nieuwe brugklasgebouw van de school Melanchthon Schiebroek in Rotterdam geopend. De nieuwbouw voor 200 brugklasleerlingen is ontworpen door OIII architecten. Het is een vervanging van de voormalige aula en kleedkamers. Tevens is er een aanzienlijke hoeveelheid onderwijsruimten toegevoegd.

O111-openingsfoto.jpg

Belangrijke peilers bij het onderwerp waren een gezond binnenklimaat, uitnodigende architectuur en een optimale inpassing in de groene omgeving. Zo wordt het gebouw verwarmd door vloerverwarming en een warmtepomp en is er veel glas toegepast om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. 

OIII-liggend-1.jpg    O111-liggend-2.jpg

De nieuwbouw is verbonden aan het hoofdgebouw door onder andere het atrium, de aula en op de verdieping de Binaslokalen. Tegelijkertijd bestaat er een duidelijke scheiding tussen beide, doordat de brugklasleerlingen hun eigen schoolplein, een aparte entree en een privé kantine hebben. Deze scheiding wordt versterkt door de materialisatie van de gevel die bestaat uit heldere violetblauwe glazen panelen en ranke goudkleurige lijsten. 

OIII-openingsfoto-2.jpg 
Illustraties: Rob ’t Hart.

www.o-drie.nl

Reageer op dit artikel