nieuws

Oplevering – ‘t Giraffenhuys door LAM architects

Geen categorie

Mensen wonen in huizen, dieren niet. Maar waarin dan wel? Voor de giraffen in Diergaarden Blijdorp heeft LAM architects een ‘shelter’ ontworpen, dat onlangs is opgeleverd.

Oplevering – ‘t Giraffenhuys door LAM architects

De opgave was tweeledig. Het onderkomen diende de dieren comfort te geven en de mogelijkheid om vrij in en uit te gaan. Het bureau heeft zich laten inspireren door de structuur van Afrikaanse dorpen.  

Daarnaast heeft duurzaamheid bij het ontwerp een rol gespeeld. Er is rekening gehouden met de natuurlijke elementen zon, wind en regen en er is gebruik gemaakt van onbehandeld hout met fsc-keurmerk en grassen als riet en geperst bamboe. 

De bezoeker komt het verblijf binnen op 2,7 meter. Hierdoor kijkt hij recht in de ogen van de giraffen. De beleving van de ruimte wordt versterkt door daglichttoetreding via het transparante dak en wisselende raamhoogten.

www.lam-architects.nl
Foto: www.johnlewismarshall.com

Reageer op dit artikel