nieuws

Oplevering – Malmö Hus geopend

Geen categorie

Eind september is het Malmö Hus, een ontwerp van Tigchelaar Architecten en Adviseurs in Almere Buiten geopend. Dit is het eerste Nederlandse woningbouwproject met vier lagen in houtbouw.

malmo hus liggend-1.jpg    malmo hus liggend-2.jpg

Het Malmö Hus bestaat uit een U-vormig bouwblok in vijf lagen, met 52 starterswoningen, waaronder 4 voor minder validen. De begane grond is, vanwege de stabiliteit en brandwerendheid, uitgevoerd als stenen plint. Hierin is plaats voor zes bedrijfsruimtes en acht ateliers. Daarboven liggen vier lagen woningen in houtbouw. 

malmo hus liggend-3.jpg    malmo hus liggend-4.jpg

De woningen zijn ontsloten via galerijen rond de binnentuin en met balkons aan de buitenzijde. De toepassing van houtconstructies zorgt voor een lichtere constructie van het Malmö Hus: de wanden zijn circa 30 procent lichter dan betonwanden en de vloeren hebben 50 tot 60 procent minder gewicht. Het trappenhuis en de lift zijn eveneens van hout, dit omdat beide geen stabiliteitsfuncties in het Hus hebben. 

Het Malmö Hus is in opdracht van de Alliantie Flevoland ontworpen door Tigchelaar Architecten en Adviseurs, in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling en bouwer Kingma. De binnentuin is ontworpen door landschapsarchitecten Erwin Zwaan en Andrew van Egmond.   Zij maakten van de binnentuin een ontmoetingsplek, voorzien van varens en witte berkenbomen. 

malmo hus liggend-5.jpg    malmo hus liggend-6.jpg

 

 

Reageer op dit artikel