nieuws

Oplevering – Kunstenaarsatelier in buitengebied

Geen categorie

In het buitengebied van Loppersum is naast een oud tolhuis een nieuw kunstenaarsatelier opgeleverd door fm architecten.

kunstenaarsatelier-1.jpg    kunstenaarsatelier-2.jpg

De cultuurhistorie in het noorden van Groningen gaf de architecten weinig aanleiding om uit te gaan van een typologie. De bijgebouwen in het buitengebied zijn erg groot in omvang, terwijl de bijgebouwen in de kernen juist kleine afmetingen hebben. Daarom hebben de architecten ervoor gekozen om er tussenin te gaan zitten en te refereren naar de vele landbouwschuren in de omgeving. Dat het ontwerp een andere functie accommodeert, is te zien aan de afwerking en de details. 

www.fm-architecten.eu

kunstenaarsatelier-3.jpg    kunstenaarsatelier-4.jpg

Reageer op dit artikel