nieuws

Oplevering – CBS-kantoor, Leidschenveen

Geen categorie

Koningin Beatrix verricht samen met staatssecreatirs Heemskerk van Economische Zaken op vandaag de openingshandeling van het nieuwe CBS kantoor in Leidschenveen.

exterieur liggend-opening.jpg

Het ontwerp van De Architecten.Cie, de ‘Double U’, bestaat uit twee U-vormige gebouwen die met de rug naar het spoor en de drukke verkeerswegen staan en op die manier het binnengebied van het lawaai afschermt. Op twee punten verbinden glazen serres met voetgangersbruggen de kantoorvleugels met elkaar.

 liggend-exterieur.jpg    liggend-gevel.jpg

De plint heeft een open uitstraling en huisvest de algemene functies, zoals een restaurant, het vergadercentrum en de bibliotheek. Onder de plintlaag bevindt zich de half verdiepte parkeergarage met plaats voor 308 auto’s. De gevel is opgebouwd uit voorgefabriceerde elementen. De warme, roodbruine kleur van het beton is bereikt door 5% ferro oxide en rood zand als toeslagmateriaal te gebruiken. Het verticale reliëf maakt dat de dilatatie tussen de elementen in het patroon opgaat. Voor de ramen lijkt het beton opengesneden en op de hoeken van de glazen kopgevels wordt het buitenblad van de achterliggende gevellagen los gekoppeld. Het gelaagde, constructieve karakter van de gevel wordt op deze manier decoratief vertaald.

www.cie.nl

detail gevel staand.jpg    staand interieur.jpg

Reageer op dit artikel