nieuws

Nominaties Schindler Award for Achitecture bekend

Geen categorie

Er zijn tien nominaties bekend gemaakt voor de Schindler Award for Achitecture 2007/2008 ‘Access for All’. Vier studenten die zich niet aan de opdracht hielden, maar wel met interessante ideeën kwamen, krijgen een bijzondere vermelding. De prijzen worden 14 november uitgereikt in Luzern.

De opdracht was om een vervallen gebied in Wenen nieuw leven in te blazen. De studenten moesten enkele traditionele problemen van een grote stad oplossen: veel verkeer, ongebruikte, verlaten gebieden en de vraag hoe het openbaar vervoersnetwerk en een stuk rivier in het projectgebied kunnen worden geïntegreerd. De studenten die een bijzondere vermelding krijgen, kwamen met ideeën voor het verbeteren van de mobiliteit van gehandicapte mensen in stedelijke gebieden.

De genomineerde studenten zijn Martina Sotkovska en Jakub Krcmar van de CTU – Faculty of Architecture (Tjechië); Anne-Emmanuelle Métivier, Anne-Laure Touchais en Virginie Février van de Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Bretagne (Frankrijk); Gilles Meyer, Julien Rochet en Régis Berthet van de Ecole Nationale Supérieure de Strasbourg (Frankrijk); Lydia Lehmann van de Tampere University of Technology (Finland); Daniel Kühn van de Universität Kassel (Duitsland); Nils Krieger en Thorsten Stelter van FH Koblenz (Duitsland); Ata Kurt van de Middle East Technical University (Turkije); David Scheibner en Richard Huber van de Graz University of Technology (Oostenrijk); Philipp Luy van de Bauhaus Universität Weimar (Duitsland); Krisztian Csemy van de Academy of Fine Arts and Design, Bratislava (Slovakije).

Er worden ook prijzen uitgereikt aan drie scholen die worden vertegenwoordigd door de genomineerde projectteams. De schoolprijzen vormen een erkenning van de bouwkundige instituten die deelnemen aan de Award door het vooraf beoordelen van projecten van hun school en door het integreren van het onderwerp toegankelijkheid in hun studiepakket.

Reageer op dit artikel