nieuws

Negen scholen genomineerd voor Scholenbouwprijs 2008

Geen categorie

Uit bijna 140 aanmeldingen heeft een jury 9 scholen genomineerd voor de Scholenbouwprijs 2008. Het thema ‘Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit in samenhang’ speelde bij de beoordeling een belangrijke rol. De komende maanden worden de genomineerde projecten bezocht, waarna de prijswinnaars in januari door de staatssecretaris van Onderwijs bekend worden gemaakt.

Negen scholen genomineerd voor Scholenbouwprijs 2008

Op basis van de internetpresentaties die zijn te zien op www.scholenbouwprijs.nl kwam de jury tot een shortlist van 23 projecten die vervolgens in een tentoonstelling aan de jury zijn gepresenteerd. Op basis hiervan heeft de jury de volgende scholen genomineerd:

Primair onderwijs
Clusterschool Eemnes in Eemnes, Architectenbureau Jan Weeda
De Matrix in Hardenberg, Architectenbureau Marlies Rohmer
Brede School ’t Zand in  ’t Zand, BBHD architecten
OBS De Vlinder  in Ter Apel, de Zwarte Hond
OBS Florence Nightingale in Zoetermeer, Jeanne Dekkers Architectuur

Voortgezet onderwijs
Junior College in Den Helder, SeARCH bv
Insula College in Dordrecht, DKV architecten                   
Niekée in Roermond, LIAG
OBS Piter Jelles Nylân in Leeuwarden, RAU

Prijsuitreiking
Op donderdagmiddag 29 januari 2009 reikt de staatssecretaris van onderwijs de prijzen en het Scholenbouwprijsboek 2008 uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs te Utrecht. 

Reageer op dit artikel