nieuws

MVRDV bij ‘Schaalsprong Almere 2030’

Geen categorie

Architectenbureau MVRDV gaat een wezenlijke bijdrage leveren aan de groei van Almere.

De verwachte groei van 60.000 woningen en 100.000 arbeidsplaatsen maakt Almere de vijfde stad van Nederland. De groei biedt kansen om nieuwe stedelijke kwaliteiten aan de stad toe te voegen en gaat gepaard met grote investeringen in infrastructuur en openbaar vervoer. Winy Maas, één van de oprichters van MVRDV, zal leiding geven aan het ‘nieuwe’ atelier: een samenwerkingsverband tussen de gemeente Almere en het architectenbureau. Gisteren gaven Maas, wethouder Adri Duivesteijn en directeur structuurvisie Henk Meijer de aftrap voor de ‘Schaalsprong Almere 2030’. 

Structuurvisie
Almere heeft met het Rijk afgesproken te onderzoeken of en hoe de stad kan groeien. Dit onderzoek moet resulteren in een structuurvisie en de ondertekening van een Integraal Afspraken Kader eind 2009. MVRDV werkt mee aan de ontwikkeling van de structuurvisie; waarin principiële keuzes worden uitgewerkt in een inspirerend ruimtelijk plan. Duurzaamheid en flexibiliteit, vertaald in de ‘Almere Principles’: zeven uitgangspunten voor een economisch, ecologisch en sociaal duurzaam Almere, zijn leidende principes bij het ontwerp van een structuurvisie. 

Overhandiging
Op 23 oktober worden de resultaten van de verkenningen, die nodig zijn voor de ontwikkeling van een stedelijk concept, gepresenteerd en overhandigd aan minister Jacqueline Cramer. Deze overhandiging vormt het startsein voor integratie van de verkenningen in een boeiende, uitdagende structuurvisie. 

www.mvrdv.nl

Reageer op dit artikel