nieuws

Mecanoo wint Cityscape Architectural Award

Geen categorie

Francine Houben van Mecanoo architecten is maandag 6 oktober, tijdens de Cityscape Dubai 2008,onderscheiden met de Cityscape Architectural Award voor het National Performing Arts Center in Kaohsiung, Tawain.

Mecanoo wint Cityscape Architectural Award

Het theater en muziekpaleis kreeg de prijs, die het thema draagt ‘Design for an Emerging World’ vanwege de sterkte verbeeldingskracht, de eenheid die het gebouw vormt met het omliggende park, de moderne theatertechniek en het inspelen op het subtropische klimaat van Kaohsiung. De Cityscape Architectural Award wordt gesteund door de Royal Institute of Britsh Architects (RIBA).

In 2007 won Mecanoo de competitie voor het National Performing Arts Center. Het theatercomplex van 100.000 m2 heeft in totaal 6.000 stoelen: een operahuis met 2.250 stoelen, een concertzaal met 2.000 stoelen, een kleine concertzaal met 500 stoelen, een theaterzaal met 1.250 stoelen en een openluchttheater voor duizenden bezoekers. De start van de bouw is gepland in december 2008. Het theater opent haar deuren in 2012.

Cityscape Dubai wordt gehouden in het Dubai International Exhibition Center en duurt van 5 tot 9 oktober. Jaarlijks trekt de beurs meer dan 60.000 professionals uit de vastgoedsector uit ruim 120 landen. 

Eerder gepubliceerd

 

 

Reageer op dit artikel