nieuws

Kunstscherm station Zuid-WTC gereed

Geen categorie

In opdracht van ProRail realiseerde M2uur een 300 m2 groot kunstwerk aan de noordzijde van treinstation Amsterdam Zuid-WTC. Het ontwerp van kunstenares Elspeth Diederix is verwerkt op de glazen panelen van het geluidsscherm.

      

De omgeving van het station heeft daarmee een volgens de gemeente Amsterdam broodnodige kwaliteitsimpuls gekregen. De oude, rommelige situatie strookte niet met de gewenste grandeur van het zakelijk hart van het land. Het glazen scherm aan de noordzijde van het station schept een rustiger beeld en gaat geluidsoverlast van de bovengelegen ringweg tegen.
Kunstenares Diederix, door M2uur gevraagd het ontwerp voor de print te ontwikkelen, bouwde een driedimensionaal decor uit natuurlijke materialen en in transparante kunststof gegoten vogels, takken en bladeren. Diederix wilde een contrast aanbrengen tussen de bedrijvigheid op het Zuidplein en een rustig, transparant ontwerp met veel natuurlijke materialen. “Het ontwerp moest in mijn ogen daarnaast ook vrolijk en kleurrijk zijn om de treinreizigers op die saaie, grauwe ochtenden toch iets leuks mee te geven.”
Het vijf meter lange decor is door middel van fotografische technieken gedigitaliseerd en technisch opgemaakt voor productie. Het beeld is geprint op transparant, zelfklevend vinyl en in een werkplaats op de glaspanelen aangebracht. 

www.m2uur.nl 

    scherm.jpg

Reageer op dit artikel