nieuws

Interieur – Vers bloed bij Gelderland

Geen categorie

Op de traditionele Najaarsshow in de Toonkamer, de nieuwe naam van het Dutch Design Center in Utrecht, toonde Gelderland zijn nieuwste modellen.

Interieur – Vers bloed bij Gelderland

Een daarvan is de nieuwe serie salontafels met de nummers 7360 en 7361, ontworpen door de jonge Rotterdamse ontwerper Frank Bruggeman. Natuur en kunst zijn de sleutelwoorden in zijn werk, dat zich manifesteert in de vorm van objecten, installaties en fotografie. Sinds 2003 is Frank verantwoordelijk voor de bloemkunst tijdens de modeshows en productlanceringen van Viktor en Rolf. 
Voor Gelderland ontwikkelde Bruggeman een serie lattentafels met een hoogte van 30 cm. Deze lage, lange tafels zijn duidelijk geïnspireerd op de groentekistjes die de ontwerper kent van het bedrijf van zijn vader en waar hij als kind speelhuizen van bouwde. De tafels zijn gemaakt van 18 mm dik multiplex, afgewerkt met wit, grijs of berken HPL en verkrijgbaar in twee afmetingen: 100 x 93 cm (model 7360) en 128 x 75 cm (model 7361).

Aan Hellen van Berkel vroeg Gelderland een serie sierkussens te ontwerpen. Van Berkel was na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven lange tijd werkzaam in de modebranche, maar zette in 2003 haar eigen zeefdruk-werkplaats op, waar ze nu vrij experimenteert met dessins, kleuren en vormen. 
De katoenen kussens zijn vervaardigd met behulp van zeefdruktechnieken, handgemaakte Indiase borduursels en digitaal geprinte stoffen. Ze zijn verkrijgbaar in vier afmetingen en de kleurgroepen rood en groen, die onderling naar eigen inzicht kunnen worden gecombineerd. 

www.gelderlandgroep.com

Reageer op dit artikel