nieuws

Interieur – Tegelfabrikant levert hoekoplossing op maat

Geen categorie

In het wooncomplex Detroit in Amsterdam paste tegelfabrikant Mosa onlangs een speciale bewerking toe om haar vloertegel Terra Maestricht geschikt te maken voor de luxueuze health club in het gebouw. Die heeft nu de uitstraling van natuursteen

Interieur – Tegelfabrikant levert hoekoplossing op maat

Detroit is een gebouw van Vesteda, een woningontwikkelaar die zich vooral onderscheidt door het ontwikkelen van spraakmakende apparte­mentengebouwen op binnenstedelijke locaties. Vaak biedt het bedrijf extra voorzieningen aan. Zo kregen de architecten, bOb van Reeth en Christine de Ruijter van awg architecten in Antwer­pen, de opdracht in het Detroitgebouw een health club in te richten. Hier bevinden zich een fitness ruimte, een zwembad en een sauna. Van Reeth, De Ruijter en Vesteda hadden voor de afwerking van de club een voorkeur voor natuursteen, maar die zou te kwetsbaar zijn. Daarom werd de Mosa-tegel Terra Maestricht gekozen, ook vanwege de grote afmetingen. In Detroit is het formaat 45 x 45 toegepast. 

De aankleding van de health club heeft de uitstraling van natuursteen, maar met een hogere functionaliteit. “In deze ruimte mag de vloer niet te glad zijn als het nat wordt”, aldus De Ruijter. “De Terra Maestricht-tegel geeft voldoende stroefheid. Omdat we ook de bak en de trappen naar het zwembad met tegels wilden afwerken, werd de afwerking van de hoeken lastig.” Mosa vond de oplossing in het speciaal slijpen van de randen van de tegels, zodat ze minder scherp zijn geworden en paste kleurbewerking toe. Een tegel heeft normaal een crèmekleurige zijkant, maar nu zijn de randen van het­zelfde antraciet als de toplaag. De tegel is verder heel maatvast, zodat het mogelijk werd met dunne voegen te werken. Ook dat is een voordeel op een plek waar door het water snel verkleuringen kunnen ontstaan.

www.mosa.nl 

Reageer op dit artikel