nieuws

Interieur – Passionele warmte

Geen categorie

“Moon is zoals de samba”, zegt de ontwerper Nicole Partas. Hij vatte het bijzondere idee op om de zwoele sfeer tijdens een nacht in Rio de Janeiro vol samba en passie te vertalen naar een radiator.

Interieur – Passionele warmte

Daartoe bedacht hij een nieuwe manier om naar warmte te kijken. De ontdekkingstocht leidde uiteindelijk tot de Moon, een radiator met schijnbaar continu bewegende lijnen.

De radiator is vervaardigd uit een mineraalcomposiet, een combinatie van natuursteen en een hars, uitgevonden door Partas zelf. Voordeel hiervan is dat de warmtegeleidende eigenschappen van bepaalde types natuursteen kunnen worden gebruikt zonder dat dit tot grote hoeveelheden afval leidt. Als een Moon uit één blok natuursteen zou worden gemaakt, gaat er 90 % aan materiaal verloren. 

De radiator kan op elke centrale verwarmingsinstallatie worden aangesloten. Een centraal aansluitpunt met een hart op hartafstand van 50 mm laat toe thermostatisch kraanwerk met geïntegreerde aan- en afvoer te gebruiken. 

www.oreca-design.com

Reageer op dit artikel