nieuws

Interieur – Oplossing voor platte douchebak

Geen categorie

Bij badkamerontwerpen telt iedere millimeter en de badkamervloer biedt vaak minimale ruimte voor de opbouw van een tegelvloer. Om toch een platte douchebak te kunnen installeren, ontwikkelde Viega een extreem ruimtebesparende Tempoplex-douchebaksifon van slechts 60 mm hoog.

Interieur – Oplossing voor platte douchebak

De nieuwe douchebaksifon kan in alle douchebakken met een afvoergat van 90 mm doorsnede worden geïnstalleerd. Ondanks de geringe hoogte van de set, is de afvoerprestatie prima. Met een waterafvoer tot 0,5 liter per seconde ligt deze bij een opvoerhoogte van 15 mm ongeveer 25 procent boven de NEN EN 274-norm.

Net zoals de standaard Tempoplex-producten, beschikt ook de platte variant over een afvoer met een diameter van 40/50 mm. Deze is horizontaal verstelbaar van 0 tot 45 graden, om de aansluiting op de afvoer te vergemakkelijken. 

Hoewel bij de ontwikkeling van de nieuwe afvoer op iedere extra millimeter is gelet, zijn voor de uitvoering geen concessies gedaan. De montage is met de roestvast stalen schroeven zeer gebruiksvriendelijk en dankzij de eenvoudig uitneembare stankafsluiter kan de afvoer goed worden gereinigd. Het product is per direct leverbaar.

www.viega.nl

Reageer op dit artikel