nieuws

Interieur – Decoratief en akoestisch

Geen categorie

Het Thermen Lucaya kiest voor de veelzijdige ontwerpmogelijkheden en functionaliteit van Heradesign plafonddecorplaten. Deze decorplaten zorgen ervoor dat de ruimteakoestiek optimaal blijft en er een rustige sfeer is ondanks veel omgevingsgeluid. Naast een goede ruimteakoestiek reguleren ze ook het klimaat indien temperaturen in ruimtes plotseling sterk wisselen.

Interieur – Decoratief en akoestisch

Bij het project moest rekening worden gehouden met bouwkundige eisen, zoals brandveiligheidsklasse A2 en de afwezigheid van bouwbiologische bezwaren. De Heradesign-panelen zorgen ook voor klimaatregulering in alle ruimtes, zoals de sauna’s, waar de luchtvochtigheid kan oplopen tot 90%. “Onze decorplaten voldoen volledig aan deze eisen door de samenstelling van hout en het bindmiddel magnesiet”, aldus Wim Battem van Heradesign. “We merken dat het voor architecten steeds een uitdaging is om hun creatieve ideeën te combineren met bouwkundige eisen. Er wordt daarom nu veel meer aandacht gegeven aan de esthetiek van de panelen, zodat ze in het ontwerp passen. Er is keus uit meer dan 800 kleuren, speciale metallic tinten en sfeertinten, en de mogelijkheid om de houtwolplaten met verschillende motieven te bedrukken.” 

De ruimtes van Thermen Lucaya horen een oase van rust te zijn om volledig te kunnen ontspannen. Daarom werd bij het interieurontwerp bijzondere aandacht aan de akoestiek besteed. Het hart van Thermen Lucaya wordt gevormd door een prachtig overdekt zwembad, waaraan verschillende rust- en behandelruimtes grenzen. Op het plafond van het zwembad zijn Heradesign-panelen aangebracht om het geluid te dempen. Het lichtblauw metallic zorgt voor een mooi optisch effect. 

Reageer op dit artikel