nieuws

Happy feet in Happy Street

Geen categorie

Op de wereldtentoonstelling ‘Better City, Better Life’ in Shanghai in 2010 kunnen bezoekers kennismaken met de Nederlandse architectuur van de 20ste eeuw, door John Körmeling samengebracht in een straat. Onder de naam ‘Happy Street’ presenteerde hij dinsdag zijn ontwerp voor het Nederlandse paviljoen.

Happy feet in Happy Street

De educatieve ‘straat’ is 450 meter lang. Twintig thematische gebouwen staan langs de route, waaronder een woning in de vorm van een pinda. Ook zijn een kopie van filmhuis Cineac, een gebouwtje van Dudok en een doorzonwoning in het project opgenomen. De kopieën zijn min of meer op ware grootte gebouwd, maar niet exact gekopieerd van het origineel. In sommige gevallen zijn de gebouwen breder of smaller, hoger of lager uitgevoerd. Ze worden alle uit hetzelfde materiaal opgetrokken en in dezelfde kleur, namelijk wit. 

Verwijzing naar China
Het is niet alleen Holland wat de klok slaat in Happy Street. Als verwijzing naar China, de gastheer van het evenement, heeft Körmeling het project voorzien van een gebouw in de vorm van een lotusblad. De kroon van het Westin Hotel in Shanghai diende, voor de huisvesting van de vip-lounge, als inspiratiebron. De bestrating wordt in rood uitgevoerd als verwijzing naar de Chinese traditie waarin de kleur rood gelijk staat met geluk.

www.johnkormeling.nl
www.expo2010china.com
www.expomuseum.com/2010

Reageer op dit artikel