nieuws

Gispen lanceert met Hutten nieuw label

Geen categorie

Meubelbedrijf Gispen neemt de collectie van Richard Hutten over. Een overeenkomst hiertoe is afgelopen week ondertekend.

De collectie gaat deel uitmaken van het nieuwe Gispen label NgispeN, dat zich richt op design voor thuis. Hutten wordt de nieuwe creatieve directeur van dit label. Als motto koos Hutten voor ‘Playing with Tradition’. De collectie moet Gispen een design uitstraling geven.

Tot de collectie van NgispeN behoren onder andere de Sexy Relaxy, Rhino, Bronto, Zzzidt, de Berlage Stool en Chair en de No Sign of Design (NSOD) Chair van Hutten zelf, maar ook Gerrit Rietvelds Mondial stoel en 663 kast, W.H. Gispens fauteuil 412 en de 101a en 101b stoelen en tevens de Slats van Bertjan Pot en Histograms van Fabio Novembre. Op termijn zal Hutten ook nieuwe ontwerpen aan de collectie toevoegen.

Reageer op dit artikel