nieuws

De wondere wereld van Eindhoven

Geen categorie

Meer dan 80.0000 bezoekers reisden af naar Eindhoven om gedurende de zevende Dutch Design Week 200 verschillende exposities, workshops, symposia en lezingen te bezoeken.


Afstudeerproject Design Academy 
Eindhoven Huisdieren door Guus van Leeuwen, 
verwarmingselementen in de vorm van dieren.  

Ongeveer 1500 ontwerpers uit binnen- en buitenland waren vertegenwoordigd in bijna 200 projecten, verspreid over ongeveer 50 locaties door de hele stad. Het karakter van de presentaties was zoals altijd zeer divers: van tot in de puntjes georganiseerd tot chaotisch, van cultureel tot commercieel, van technisch tot poëtisch. 


Afstudeerproject Design Academy 
Eindhoven RealLIMITED door 
Katharina Mischer 

Overzichtelijk, professioneel en aantrekkelijk vormgegeven was de afstudeerexpositie Graduation Galleries van de Design Academy Eindhoven, waar ruim 20.000 bezoekers op afkwamen. De ontwerpen worden gekenmerkt door een hoogst persoonlijke visie op de wereld, met zeer eigen opvattingen als resultaat. De natuur en bijbehorende flora en fauna bleken een sterke inspiratiebron te zijn, getuige bijvoorbeeld boekenplanken waar zilveren paddestoelen ‘uit groeien’, radiatoren in de vorm van dieren en een lamp die aarde als energiebron gebruikt. 

 
Opgezet dier in de Stuffed-expositie op Strijp-S.

Op Strijp-S trok Stuffed veel aandacht: een expositie waar in een museale setting de scheidingslijn tussen creëren en presenteren werd opgezocht. Twaalf kunstenaars en vormgevers uit verschillende disciplines toonden nieuw werk, geïnspireerd door, en geïntegreerd met, de collectie van het Milieu Educatie Centrum Eindhoven (MEC). 

 
Remnant Chair door Bo Reudler.

De jonge ontwerper Bo Reudler liet op Strijp-S zijn Remnant Chair zien, waarin herinneringen aan designklassiekers zijn gecombineerd met oude stoffeertechnieken. In vorm doet de stoel denken aan de PK22 en de Barcelonastoel, terwijl de zitting is bekleed met restjes stof van lokale meubelbekleders. Daardoor is iedere stoel anders. 

Een van de hoogtepunten was het bezoek van Alberto Alessi, directeur van het beroemde Italiaanse ontwerpconcern. Hij bood aan om het komende jaar mee te helpen met het versterken van de internationale positie van DDW en samenwerkingen op te zetten met andere Europese steden. 

www.dutchdesignweek.nl

Reageer op dit artikel