nieuws

Architectuur en Kantoren

Geen categorie

Morgen organiseert de redactie van de Architect het congres Architectuur en Kantoren in het nieuwe kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht, een ontwerp van cepezed. Het hier gevestigde LEF future center, ontworpen door Kossman.deJong, vormt de perfecte locatie voor een inhoudelijke en onderhoudende dag waarin de veranderende kantooropgave centraal staat.

Door de opkomst van de kantooreconomie, de impact van de informatietechnologie en de vraag naar duurzaamheid heeft het standaardverhuurkantoor zijn langste tijd gehad. 

In de huidige kenniseconomie wordt de werkomgeving ingezet om cultuurverandering in de organisatie op gang te brengen. Er zijn niet meer maar minder kantoorgebouwen nodig die intelligent zijn en zich lenen voor intensief gebruik. Duurzaamheid en leefbaarheid spelen een steeds grotere rol. 

Daarnaast veranderen de werkprocessen onder invloed van de ontwikkeling van de IT. Waar en wanneer wordt gewerkt wordt niet langer bepaald door vaste werkuren en werkplekken. Het generieke kantoorgebouw langs de snelweg maakt plaats voor werkomgevingen in verschillende settings.

Tijdens het congres geven Rudy Uytenhaak (Rudy Uytenhaak Architecten) en Christian Rapp (Rapp en Rapp Architecten) lezingen over respectievelijk ‘Optimalisatie van comfort en duurzaamheid bij kantoorgebouwen’ en ‘Generiek en specifiek: naar een nieuwe  kantoorarchitectuur’. De key-note lezing ‘Nut en nadeel van stedelijke kantoren’ wordt verzorgd door Frank Duffy (DEGW, London). 

In de middag kan actief worden deelgenomen aan verschillende workshop in de thema’s: Innovatie, Duurzaamheid, Werkomgeving en Techniek. De workshops staan onder leiding van onder andere Hans Goverde (Kraayvanger.Urbis) Folkert van Hagen (GroupA), Marco Vermeulen (Urban Affairs), Paul de Ruiter (Architectenbureau Paul de Ruiter), Andre de Jong (Wismans & De Jong Architecten), Diederik Fokkema (Fokkema Architecten_ Erik Veldhoen (Veldhoen & Parners), Bert Lieverse (VMRG) en Ronald Schleurholts (Cepezed).

Kijk voor meer informatie op de site van het congres: www.congres-dearchitect.nl

Reageer op dit artikel