nieuws

01-10 architecten wint Breed, Breder, Breedst

Geen categorie

‘Breed, breder, breedst’, een ideeënprijsvraag voor een brede school in Rotterdam is gewonnen door 01-10 Architecten uit Rotterdam. Met hun plan ‘Impulse’ hebben Nico Brouwer, Igor Banusic, Martijn van Voorden en André Kwakernaak een eigenzinnig gebouw gemaakt, een baken in de wijk, aldus de jury onder leiding van Thijs Asselbergs.

Breed, breder, breedst werd uitgeschreven door AIR, Rotterdam in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum. De opdracht was gebaseerd op een concrete opgave: Kindercampus Bloemhof in Rotterdam Zuid. De jury was onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de vijftig inzendingen. Uit alle projecten komt een grote mate van betrokkenheid en inzet naar voren. De keuze was moeilijk, daarom heeft de jury gemeend twee ontwerpen ex aequo als derde prijswinnaars aan te wijzen. Frits op ten Berg uit Amsterdam mocht voor zijn plan ‘EEN FIJN OORD’ een van de twee derde prijzen in ontvangst nemen, de andere ging naar ‘Hortus Ludi’ door Floris Cornelisse en Ninke Happel van Happel Cornelisse Architecten uit Rotterdam. Eervolle vermeldingen zijn toegekend aan Schiemann Weyers architects, J.R. de Vries en N. van der Schaaf uit Alkmaar, One Architecture uit Amsterdam, Luchinger Eilander architects, Studio Acht   en Hans Moor uit Rotterdam, M3H architecten i.s.m. 1 op 1 landschapsarchitecten uit Amsterdam en het Amsterdamse duo Maartje Nuy en Matteo Kuipers.

Alle vijftig inzendingen zijn tot en met 9 november te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam. De inzendingen worden samen met het juryrapport opgenomen in de publicatie ‘School gemaakt’, wat tijdens het slotdebat en de prijsuitreiking op 27 november wordt gepresenteerd.

www.airfoundation.nl

Reageer op dit artikel