nieuws

Winkels en woningen Beijerkop Oost

Geen categorie

Vorige week is in Rotterdam Feijenoord de eerste paal geslagen van het project De Kop van Boulevard Zuid.

Winkels en woningen Beijerkop Oost

In het project komt een vestiging van de winkelketen MediaMarkt met een oppervlakte van 5000 vierkante meter. Op de tien meter hoge plint komen twee woontorens van dertien en zes lagen met daarin 61 appartementen en 15 stadswoningen. Het project is ontworpen door architectenbureau De Zwart Hond. 

IMd Raadgevende Ingenieurs ontwierp de draagconstructie die met een minimaal aantal kolommen in de tweelaagse winkel doorloopt. Door deze constructie is de winkeloppervlakte zo groot mogelijk gehouden. Het dak en de wanden van het warenhuis worden gebruikt voor de stabiliteit van de twee bovenliggende woontorens. Daarnaast heeft het ingenieursbureau de 50 meter hoge gevels als een constructieve wand uitgevoerd. Door deze constructie was het mogelijk om een uitkraging van 15 meter te realiseren.

www.dezwartehond.nl
www.dgmr.nl

Reageer op dit artikel