nieuws

Vipcentrum Schiphol officieel geopend

Geen categorie

Vorige week opende Koningin Beatrix het nieuwe VIP-centrum op Schiphol. Het centrum in vertrekhal 3 vervangt de ruimte in de naastgelegen hal, omdat deze niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. Architectenbureau Concrete uit Amsterdam kreeg de opdracht. Het bureau schakelde louter Nederlandse ontwerpers voor het interieur in, onder wie Hella Jongerius, Piet Hein Eek, Marcel Wanders, Joep van Lieshout en Studio Job.

 De nieuwe ruimte heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter, ruim anderhalf keer zo groot als voormalige VIP-centrum. Het vertrek is exclusief voor leden van de koninklijke familie, ministers en staatssecretarissen, topmannen in het bedrijfsleven en het corps diplomatique. Voor het ontvangen van gasten voor staatsbezoeken heeft de koninlijke familie een riante ‘royal lounge’ tot hun beschikking. In die ruimte kunnen de royalties plaats nemen op de koningsblauwe banken van Jongerius, wat werken, een drankje drinken uit hun eigen pantry of televisie kijken. Voor de jonge gasten is er rood-wit-blauwe Lego en oud-Hollandse spelletjes.

Op voorstel van de majesteit zijn de heren en damestoiletten niet in dezelfde hoek geplaatst. Dit omdat het bijvoorbeeld in Japan niet gebruikelijk is om deze bij elkaar te plaatsen. Ook is er op verzoek van prinses Maxima een douche geplaatst om zich te kunnen opfrissen tijdens het vele reizen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels