nieuws

Stayokay krijgt Europees Ecolabel

Geen categorie

Stayokay heeft als eerste toeristische accommodatieketen het Europese Ecolabel ontvangen, het Europese keurmerk voor milieuvriendelijke non-food producten en diensten. De officiële uitreiking vond plaats tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Stayokay krijgt Europees Ecolabel

Stayokay is een keten van dertig hostels in Nederland met drie bestemmingscategoriën; City, Groene omgeving of Kust en water. Sinds 1 januari voldoen alle hostels aan de eisen voor een minder milieubelastende bedrijfsvoering. Deze eisen omvatten onder meer energie- en waterbesparing, het verminderen van afval, rookvrije zones in gemeenschappelijke ruimtes, het gebruik van biologische maaltijdcomponenten en fietsverhuur. Ook biedt Stayokay milieuvriendelijke arrangementen en training van het personeel in zuinig gebruik van schoonmaakmiddelen. 

Stayokay gebruikt groene stroom, heeft drukwerk met een milieukeurmerk en schotelt de gasten verse scharreleieren en Fairtrade-koffie voor. Ook wordt gasten gevraagd hun steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door het licht en de verwarming uit te doen als ze de kamer verlaten, afval te scheiden en zuinig met water om te gaan. 

In Nederland wordt het Europees Ecolabel vertegenwoordigd door Stichting Milieukeur (SMK). Het Europees Ecolabel is te herkennen aan een bloem.  

www.stayokay.com

 

Reageer op dit artikel