nieuws

Marcel Wanders wint rechtszaak over lamp

Geen categorie

Interieurontwerper Marcel Wanders heeft meubelzaak Loods 5 met succes aangeklaagd wegens het kopiëren van zijn beroemde Big Shadow-lamp.

Marcel Wanders wint rechtszaak over lamp

De meubelzaak moet met onmiddellijke ingang de handel in de imitatielampen staken, oordeelde de rechtbank in Haarlem. Ook moet Loods 5 de onrechtmatig genoten winst aan Wanders afdragen, zo bleek maandag uit de uitspraak. 

Wanders heeft de lamp oorspronkelijk in 1988 ontworpen. Sinds 1998 wordt de lamp door het Italiaanse designlabel Cappellini op de markt gebracht. De Big Shadow-lamp is zo populair dat inmiddels talloze andere partijen er mee aan de haal zijn gegaan. Alleen al in 2007 heeft Wanders met acht meubelzaken een schaderegeling getroffen omdat zij de bewuste lamp hadden nagemaakt. 

De bekende product- en interieurontwerper heeft nog vier andere partijen op het oog om aan te klagen omdat zij de lamp kopieerden. Het bedrijf van Marcel Wanders onderneemt actief stappen tegen iedereen die inbreuk op zijn ontwerpen maakt. “Naapers opgelet: afblijven van de ontwerpen van Marcel Wanders!”, aldus de interieurontwerper. 

Reageer op dit artikel