nieuws

Interieur – Ettore Sottsass over de vloer

Geen categorie

Ettore Sottsass mag dan op oudejaarsdag zijn overleden, zijn ontwerpen leven voort. In de ‘Sottsass Collection’ combineert Bonar Floors dynamische dessins met innovatieve producttechnologie. De zowel op esthetisch als op technologisch gebied vernieuwende serie is het resultaat van de samenwerking tussen Bonar en de Italiaanse designstudio Sottsass Associati.

Interieur – Ettore Sottsass over de vloer

Ettore Sottsass en zijn partner Christopher Redfern creëerden samen vier dessins volgens een speciale printtechnologie, ontwikkeld door Bonar Floors. Hiermee kunnen afbeeldingen van hoge kwaliteit op textiel worden geprint. 

De Sottsass collectie bevat vier dessins: Terrazzo, Wool, Bacteria en Kasuri. Hoewel de dessins van elkaar verschillen, hebben ze dezelfde eigenschappen. Zo hebben de vier dessins onregelmatige, ogenschijnlijk willekeurige en organische vormen en spelen ze met de gelaagdheid. Daarmee wordt een driedimensionaal effect gecreëerd die diepte en sfeer geeft aan een ruimte. De collectie bestaat uit moderne kleuren in contrasterende combinaties. Zo bevat de collectie Schiapparelli roze, helder lichtblauw, neongroen en zwart, grijs en turquoise op een witte achtergrond en de meer naturelle en neutrale kleuren.

De serie ‘Terrazzo’ geeft een geestige draai aan de traditionele Italiaanse Terrazzovloer. De gietbetonnen vloeren bestaan uit delen steen, glas of marmer met karakteristieke en onregelmatige patronen. Nadere inspectie onthult dat in Sottsass’ Terrazzo stukken papier zijn gebruikt, zoals een gescheurde liefdesbrief of een rekening. In Wool vormen onregelmatige gekleurde draden lineaire patronen die doen denken aan op-art. Het Bacteria-patroon, ontworpen door Redfern, is geïnspireerd op het design Bacerio van Sottsass in de jaren zeventig. Van dichtbij heeft het amoebeachtige patronen, van veraf lijkt het op ver uit elkaar staande sterren. Bacteria is verkrijgbaar in 19 kleuren met een combinatie van zwarte, witte en lichtgrijze achtergronden. De inspiratie voor Kasuri komt van de traditionele Japanse vloerbedekking. Kasuri is een textiel van op een speciale manier geverfd en gewoven garen. 

www.bonarfloors.com

Reageer op dit artikel