nieuws

Flexibel koffiecafé wint Satelliet Design Challenge

Geen categorie

Tijdens de horecavakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI vond de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd Satelliet Design Challenge plaats. De drie winnaars ontvingen uit handen van Eric Roest, commercieel directeur van initiatiefnemer Satelliet Meubelen, hun prijs. Desiree Kerklaan is met haar ontwerp ‘LOOK’ tot winnaar uitgeroepen.

Flexibel koffiecafé wint Satelliet Design Challenge

De opdracht van de designwedstrijd was om een “vernieuwend interieurconcept te ontwerpen voor de drankverstrekkende horeca”. LOOK, een flexibel koffiecafé, werd door de jury beschreven als een compact, origineel en sterk multifunctioneel concept, waarin beleving en ontmoeting centraal staan. LOOK is de hele dag in beweging door de draaibare zitelementen, de klant bepaalt zelf het uitzicht en dat is nooit hetzelfde. Het ontwerp is gemakkelijk toe te passen binnen verschillende horecasegmenten en bovendien is LOOK commercieel haalbaar en functioneel. Kerklaan studeert momenteel interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.  

De tweede plaats is voor het ontwerp ‘B.U.S’ van Abram de Boer, student aan de TU Delft. B.U.S. is volgens de jury een eenvoudig, maar duidelijk en goed uitgewerkt concept dat eenvoudig is toe te passen binnen verschillende horecagelegenheden en ook in de evenementenbranche. Gwendoline Pluim werd derde met haar ‘Winkel-keuken-restaurant’, een eigentijds en smakelijk ontwerp dat alle zintuigen beroert; het draait om zien, voelen, ruiken en proeven. De vakjury, die voornamelijk bestond uit architecten en horeca-ondernemers, keken naar originaliteit, functionaliteit, innovativiteit, creativiteit en praktische uitvoerbaarheid. 

De SDC biedt voor het vierde achtereenvolgende jaar studenten en net afgestudeerden van designgerelateerde opleidingen de kans zich te presenteren aan de horeca en de interieurarchitectuur. Vanaf 1 april 2008 in de inschrijving weer geopend.

Tijdens het VENUEZ Style & Hospitality Event op 8 en 9 april kan LOOK, dat op ware grootte zal worden nagebouwd, worden bezocht in de Convention Factory in Amsterdam.   Uiteraard worden ook de overige nominaties opnieuw tentoongesteld.

Het nabouwen van het winnende concept is een unieke prijs die jonge ontwerpers meteen de mogelijkheid biedt ervaring op te doen in de realisering van hun eigen ontwerp. 

www.satelliet.net 

www.satellietdesignchallenge.nl 

Reageer op dit artikel