nieuws

Bruno Ninaber van Eyben wint Piet Zwart Prijs

Geen categorie

De Piet Zwart Prijs zal op 19 oktober worden uitgereikt aan industrieel ontwerper Bruno Ninaber van Eyben door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

Bruno Ninaber van Eyben wint Piet Zwart Prijs

De Piet Zwart Prijs, een oeuvreprijs die wordt toegekend aan een ontwerper die excelleert op één of meer van de vakgebieden waarop fotograaf, typograaf, ruimtelijk en industrieel ontwerper Zwart actief was, bestaat uit een geldbedrag van € 4.000 en, afhankelijk van de winnaar, een publicatie, tentoonstelling of andersoortig project.

De jury, bestaande uit Tom Dorresteijn, Trude Hooykaas, Hans Dirken, Reinier Gerritsen, Paul Mijksenaar, Hans P. Brandt en Rob Huisman, koos unaniem voor Ninaber van Eyben. Zij vinden dat hij in zijn lange ontwerpcarrière een eigen ontwerpersovertuiging heeft getoond, zowel in zijn (bekende) producten als in zijn onderwijs en vakpromotie. Degelijkheid, soberheid en de directe visuele en functionele overtuiging van zijn ontwerpen typeren hem. Wat hem ook bijzonder maakt is, dat hij vele van zijn ontwerpen in eigen beheer produceert, aldus de jury. 

Ninaber van Eyben ontving al eerder in 2007 de Oeuvreprijs Vormgeving van het Fonds Beeldende Kunst Bouwkunst en Vormgeving. Dat hij in korte tijd twee belangrijke prijzen zou krijgen, weerhield de jury er echter niet van de Piet Zwart Prijs 2008 aan hem toe te kennen. De twee prijzen in korte tijd geven eerder het grote belang van Ninaber van Eyben aan. 

De prijs zal worden uitgereikt op de eerste zondag van de Dutch Design Week Eindhoven, op 19 oktober in het Klokgebouw (Strijp-S complex).  

www.bno.nl 
www.klokgebouw.nl

Reageer op dit artikel