nieuws

Brainstorm voor nieuw Delfts faculteitsgebouw

Geen categorie

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft daagt studenten, architecten en stedebouwers uit om met ideeën te komen voor zijn onderwijsgebouw van de toekomst en haar positie in het stedelijk netwerk.

Minister Plasterk lanceert de ideeënprijsvraag op zaterdag 13 september op de Architectuur Biënnale in Venetië. In december kiest een internationale jury vervolgens de winnaars. De beste ideeën worden meegenomen bij het ontwerp van een nieuw faculteitsgebouw voor Bouwkunde, als vervanging voor het gebouw dat op 13 mei 2008 door brand volledig is verwoest.

Jurering
In december 2008 worden de ideeën door een internationale vakjury beoordeeld. In totaal is er 30.000 euro prijzengeld beschikbaar. De winnende ontwerpen worden in januari 2009 getoond in het NAi, op de website buildingforbouwkunde.nl en in een publicatie. Tijdens de presentatie van het winnende ontwerp organiseert het NAi samen met de TU Delft een symposium over de resultaten van het debat in Venetië.

De lancering van de prijsvraag is onderdeel van de presentatie van het Nederlands Architectuur instituut, ArchiFeniks. Deze tentoonstelling wordt officieel geopend op vrijdag 12 september om 18 uur door Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol

www.buildingforbouwkunde.nl online op 13 september, vanaf 13 uur. 

Reageer op dit artikel