nieuws

Twee winnaars Concrete Design Competition

Geen categorie

Ryoko Ikeda van de TU Delften een team van de TU Eindhoven, bestaande uit Gertjan Rohaan, Karmen de Maaré en Rikje Maas, zijn gedeeld eerste geworden in de Nederlandse tak van de ‘International Concrete Design Competition for Students’. Hun ontwerpen werden gekozen uit 35 inzendingen.

Twee winnaars Concrete Design Competition

De tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd voor studenten bouwkunde, design en vergelijkbare disciplines wordt georganiseerd door een consortium van Europese organisaties op het gebied van cement en beton. De Nederlandse jury bestond uit architecten Maurice Nio, Maartje Lammers en Alex van de Beld, journalist Caroline Kruit en constructief ingenieur Jan Versteegen.

De jury over het project ‘Sense of Scale’ van het team van de TU Eindhoven: “Het project onderzoekt de esthetische, thermische en constructieve eigenschappen van HSC beton en het architecturale effect van werken met elementen met een relatief grote sponsstructuur. De presentatie kenmerkt zich door uitgebreid onderzoek.  Een dapper experiment met wat ruwe kantjes.” 

Over ‘Sakura Concrete’ van Ryoko Ikeda: “Sakura Concrete speelt met de zintuigen van de toeschouwer. De combinatie van beton met fragiel levend materiaal (zoals de orchideën die in het experiment werden gebruikt) geeft ‘ziel’ aan het materiaal en de elementen.”

www.concretedesigncompetition.com

Reageer op dit artikel